Salvem el Molinar porta a Brussel·les el canvi de la llei que va permetre l’aprovació Alcoinnova

La plataforma Salvem l’Aqüífer del Molinar i Ecologistes en Acció portaran a la Comissió Europea la llei valenciana que elimina les zones d’esmortiment dels parcs naturals i que permet la instal·lació d’àrees industrials com Alcoinnova. Algunes d’eixes zones d’esmortiment també són de protecció d’aus, com el cas de la Font Roja, pel que esperen que la llei siga revisada i impossibilite la construcció del parc industrial.


Molts són encara els detalls que falten per conèixer de la possible instal·lació del parc tecnològic i industrial Alcoinnova a la zona de La Canal d’Alcoi. El projecte, definit amb la figura usbanística d’actuació territorial estratègica o ATE establerta per l’anterior govern de la Generalitat per a estalviar tràmits, encara està a l’espera de diferents informes mediambientals per a poder avançar, ja siga en el sentit de la seua construcció o de la seua cancel·lació. Mentre tant, els col·lectius que s’han posicionat des del primer dia en contra d’Alcoinnova segueixen menejant les seues fitxes.

L’ATE d’Alcoinnova ha passat per diferents instàncies judicials d’àmbit local, regional i nacional, però no europeu. Ara, la plataforma Salvem l’Aqüífer del Molinar, juntament amb l’ONG Ecologistes en Acció portarà el cas al Parlament Europeu gràcies a mediació de l’eurodiputada d’EU Marina Albiol. Pretenen fer veure a la comissió que estudiarà el cas que Alcoinnova és possible només gràcies a una modificació unilateral de Generalitat que afecta a la zona d’esmortiment de la Font Roja.

L’eliminació de les zones d’esmortiment no sol afecta al parc natural de la Font Roja, sinó que fins a altres 15 parcs valencians s’han vist afectats per esta modificació legislativa de l’anterior govern regional. Sense ella, defenen els ecologistes, mai hauria sigut possible ni tan sols plantejar la ubicació d’una iniciativa industrial en una zona d’especial protecció d’aus, a la que cal sumar el fet de que s’ubicaria sobre el principal aqüífer de la ciutat. El canvi ordenació que facilita la llei de Generalitat afecta a més a parcs inclosos en la xarxa Natura 2000, de caire comunitari.

Per als denunciants, els anteriors gestors prioritzen els interessos de les gran fortunes sobre els del comú de la societat.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X