Alcoi inverteix menys que la mitjana espanyola en Serveis Socials tot i destinar més fons

Un informe dels gestors de Serveis Socials a nivell nacional ubica a Alcoi entre les 78 poblacions espanyoles amb àrees de Benestar Social precàries. Tot degut, fonamentalment, a la despesa per habitant que fa l’Ajuntament, xifrada en 48 euros per 60 que suposen la mitjana. I tot a pesar d’haver quasi triplicat la partida pressupostària en els darrers 5 anys.


La darrera dècada de crisi econòmica ha sacsejat els fonaments que durant segles han establert una classe mitjana com a pilar de la societat, degut a que el sector poblacional que la composa és el més nombrós. Tant és així que la classe mitja pràcticament ha desaparegut de la societat, incrementant les diferències entre aquells que més tenen i els que menys. Un fet que ha provocat l’activació, més necessària que mai, dels sistemes de garantia social a les diferents administracions, tot i que molts d’ells s’han vist afectats per les dificultats de finançament.

Ara, l’Associació Nacional de Directors i Gerents de Serveis Socials ha revelat els resultats d’un estudi amb el qual mostra les quantitats que cada localitat destina a este servei. Tot en un informe que estableix que la ciutat d’Alcoi és precària en quant als fons municipals que destina per a la seua àrea de Benestar Social. La despesa per habitant a la ciutat dels ponts és de 48 euros, mentre la mitjana espanyola és de 60 euros per habitant. Alcoi comparteix esta categoria de municipi precari en l’àmbit dels serveis socials amb altres 78 poblacions espanyoles.

Tot i estes dades, l’Ajuntament defensa l’augment de les despeses en Serveis Socials que ha dut a terme durant la darrera i la present legislatura. Abans de 2011, les quantitats destinades a esta àrea per part del Consistori eren molt inferiors, un fet que ha suavitzat les  crítiques de l’oposició. Guanyar, la principal força opositora al plenari, ha xifrat en 750.000 euros la xifra per a igualar la mitjana nacional, un fet que consideren imperatiu i que suposa un objectiu per a l’equip de govern.

Durant la legislatura 2007-2011, l’Ajuntament d’Alcoi destinava a Benestar Social 160.000 euros, poc més d’1/3 part del que es destina a dia de hui.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X