Alcoi busca les idees dels joves per a conformar la ciutat del futur mitjançant el pla Smart City

Alcoi va a buscar idees per a perfilar cóm serà la ciutat en el futur de la mà dels més joves. S’enceta així la iniciativa Smart City Tour, que passarà pels centres educatius alcoians per a recaptar les idees dels joves en ares de millorar la ciutat. Les més valuoses seran aplicades al dia a dia de la població.


Ja en la legislatura passada, l’equip de govern de la ciutat d’Alcoi es va proposar canviar el seu model productiu i fer d’ella una població plenament adaptada i integrada amb les noves tecnologies. Un fet que va desembocar en l’entrada d’Alcoi dins del programa Smart City, íntimament lligat a les tecnologies de la informació i la comunicació. Gràcies a esta pertinença, la capital de l’Alcoià s’ha beneficiat de diferents projectes que busquen transformar el nucli urbà, però sobre tot encaminar-lo cap a un futur més sostenible i productiu.

A més dels projectes ja aplicats i els que estan en vies de fer-ho, Alcoi també buscarà una nova font d’idees que aplicar a la ciutat en el futur. I ho farà de la mà d’aquells que seran els encarregats de gaudir de la localitat en els anys que vinguin: els joves. A ells va adreçada una nova iniciativa presentada per la Regidoria d’Innovació alcoiana, que tractarà de que els joves dels centres educatius alcoains es preocupen pel futur de la seua ciutat aportant idees que contribuisquen a fer-la com ells vullguen de cara als pròxims anys.

La iniciativa es durà a terme durant el present curs i començarà en Primària, Secundària i cicles formatius, tot i que la idea és recaptar les idees dels joves de la ciutat, independentment del nivell al que estiguin formant-se. Les idees que nasquen d’esta iniciativa passaran pel filtre de la càtedra Smart City activa a la ciutat, i les més valuoses i aplicables seran dutes a terme per l’Ajuntament, tot i que no es descarta que, si alguna idea ho requereix, puga optar a finançament d’altres administracions.

La idea municipal és que totes les idees sorgides d’este projecte, identificat com Smart City Tour, siguen desenvolupades per empreses d’Alcoi i les comarques.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X