Onil inicia les seues Festes entre Fogueres i coets borratxos abans de rebre a Verge de la Salut

Les Festes també han arribat a altres poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, entre les que es troba Onil. Els festejos, que duraran fins el proper 1 de maig, han començat amb el sopar de germanor del tot el poble en torn a centenars de fogueres i el dispar dels coneguts com a ‘coets borratxos’, una tradició única de la població. L’arribada de la patrona al poble i l’Ofrena de flors han posat la nota emocionant d’unes festes que durant estes jornades es centren en el folklore fins que el dijous el protagonisme arribe per a les tropes de la creu i la mitja lluna, així com per a la pólvora.


No sols a Alcoi estan celebrant-se durant estos dies els principals festejos de la localitat, sinó també a altres poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, com Banyeres o Onil. La representació de la Reconquesta és l’eix sobre el que orbiten tots estos festejos, que en el cas d’Onil es duen a terme durant 9 dies, entre el 22 d’abril i l’1 de maig. De fet, mentre esta casa portava a les seues llars tots els detalls de l’Entrada d’Alcoi, a la vila joguetera es preparaven les Fogueres amb les que els colivencs recorden la crema de mobles i roba durant les epidèmies de pesta que van assolar la població en l’Edat Mitjana. Al calor del foc i entre les xispes dels coets borratxos, milers de colivencs comparteixen el menjar previ a l’arribada de la patrona, la Mare de Déu de la Salut, puntual cada 23 d’abril a les 11 al conegut com a Portal.
La devoció dels colivencs cap a la seua patrona els du durant la processó pels carrers del casc antic fins a acabar a l’església de Santiago Apòstol, on la Mare de Déu té els seu lloc fins a l’1 de maig. Allí se li ret homenatge amb la novena d’oficis religiosos amb salve, ja amb una església totalment decorada amb les flors que els colivencs porten a la seua patrona amb l’Ofrena. Vestits amb el trage típic de la localitat, milers de persones de totes les edats, festers i no festers, ofereixen les seues flors a la Mare de Déu de la Salut durant la seua estància dins del poble.
Fins que arribe el proper 28 d’abril, dia de l’Entrada, que podran seguir en directe a tot el País Valencià a través de la senyal de tvA, els actes festers es centren en el folklore. Són les danses que esta casa ofereix en directe cada vesprada les que centren les manifestacions festeres després del canvi de dates de les retretes als 2 caps de setmana previs als festejos.

Comparteix-ho a:
Noticies
Les urbanitzacions perifèriques d’Alcoi tindran cobertura mòbil abans de que acabe 2017
16 - 10 - 2017

Els veïns de les urbanitzacions ubicades fora del casc urbà d’Alcoi tenen els dies comptats sense cobertura mòbil. Porten dècades reivindicant aquest servei, que també augmentarà la seguretat de conductors i esportistes a la zona. L’empresa Telefònica tindrà que invertir 60.000 euros per a ubicar una antena 4G que done servei a tota la zona.

llegir més +
El pla de rehabilitació d’edificis amplia el termini per a rebre ajudes fins a maig de 2018 a Alcoi
16 - 10 - 2017

El Pla ARRU de rehabilitació i millora d’edificis antics ha superat les expectatives a la ciutat d’Alcoi. Tant que l’Ajuntament s’ha vist obligat a demanat una pròrroga en el termini per a optar a les ajudes, que acabava en dates properes. Els veïns podran així accedir als vora 3,5 milions en que es xifren les subvencions fins el mes de maig de 2018.

llegir més +
Ibi aposta per reciclar els aparells elèctrics de les cases
16 - 10 - 2017
Els més joves podran participar en els pressupostos participatius
16 - 10 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X