Generalitat redueix un 42% el deute amb Alcoi durant 2015 fins als 2,4 milions d’euros

La Generalitat Valenciana ha reduït durant l’any 2015 el seu deute acumulat amb la ciutat d’Alcoi, des dels 4,1 milions del 2014 fins als 2,1 del 2015. Xifres que suposen una reducció del deute del 42%, però encara queden pendents pagaments de diferents programes per a la Tercera Edat, del Teatre Calderón o de la Font Roja...


Durant els darrers anys, l’administració autonòmica valenciana ha anat acumulant deutes en forma d’ajudes i subvencions ja compromeses amb la pràctica totalitat dels ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Un fet que ha llastrat durant eixe període de temps l’activitat a desenvolupar per cadascun d’ells a les seues respectives poblacions. Amb la proximitat de les eleccions, l’anterior govern del Consell, del PP, va començar a pagar deutes amb els consistoris, tot i que encara hui eixes quantitats sumen milions d’euros, especialment en el cas de ciutats relativament grans, com Alcoi.

La ciutat dels ponts va arribar a acumular al 2012 fins a 8,4 milions d’euros, aproximadament un 20% del seu pressupost, en deutes de la Generalitat. Pagaments avançats en legislatures anteriors com la reforma del Teatre Calderón o diverses subvencions per a diferents ens de la ciutat feien més gran estes quantitat. Però durant l’any passat, la Generalitat ha afrontat pagaments amb la ciutat d’Alcoi que han aconseguit reduir el deute dels 4,1 milions del 2014 als 2,1 del 2015, un 42% menys.

El pagament d’estos deutes ha contribuït, entre altres coses, a que l’equilibri pressupostari dels comptes alcoians s’haja vist millorat fins a deixar a la ciutat entre les 10 que més han reduït el deute a tota Espanya. Tot i això, el Consell no ha complit tots els compromisos de pagament amb l’Ajuntament d’Alcoi, ja que estan pendents de pagament les subvencions del Teatre Calderón, la rehabilitació de vivendes, els programes per a la Tercera Edat i la Font Roja.

A més, encara són diversos els projectes que encara estan bloquejats entre Ajuntament i Generalitat, com el Centre de Malalts Mentals del Barranquet de Soler.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X