Generalitat redueix un 42% el deute amb Alcoi durant 2015 fins als 2,4 milions d’euros

La Generalitat Valenciana ha reduït durant l’any 2015 el seu deute acumulat amb la ciutat d’Alcoi, des dels 4,1 milions del 2014 fins als 2,1 del 2015. Xifres que suposen una reducció del deute del 42%, però encara queden pendents pagaments de diferents programes per a la Tercera Edat, del Teatre Calderón o de la Font Roja...


Durant els darrers anys, l’administració autonòmica valenciana ha anat acumulant deutes en forma d’ajudes i subvencions ja compromeses amb la pràctica totalitat dels ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Un fet que ha llastrat durant eixe període de temps l’activitat a desenvolupar per cadascun d’ells a les seues respectives poblacions. Amb la proximitat de les eleccions, l’anterior govern del Consell, del PP, va començar a pagar deutes amb els consistoris, tot i que encara hui eixes quantitats sumen milions d’euros, especialment en el cas de ciutats relativament grans, com Alcoi.

La ciutat dels ponts va arribar a acumular al 2012 fins a 8,4 milions d’euros, aproximadament un 20% del seu pressupost, en deutes de la Generalitat. Pagaments avançats en legislatures anteriors com la reforma del Teatre Calderón o diverses subvencions per a diferents ens de la ciutat feien més gran estes quantitat. Però durant l’any passat, la Generalitat ha afrontat pagaments amb la ciutat d’Alcoi que han aconseguit reduir el deute dels 4,1 milions del 2014 als 2,1 del 2015, un 42% menys.

El pagament d’estos deutes ha contribuït, entre altres coses, a que l’equilibri pressupostari dels comptes alcoians s’haja vist millorat fins a deixar a la ciutat entre les 10 que més han reduït el deute a tota Espanya. Tot i això, el Consell no ha complit tots els compromisos de pagament amb l’Ajuntament d’Alcoi, ja que estan pendents de pagament les subvencions del Teatre Calderón, la rehabilitació de vivendes, els programes per a la Tercera Edat i la Font Roja.

A més, encara són diversos els projectes que encara estan bloquejats entre Ajuntament i Generalitat, com el Centre de Malalts Mentals del Barranquet de Soler.

Comparteix-ho a:
Noticies
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Jordi Martínez es postula com a candidat a succeir a Toni Francés al front del PSPV alcoià
15 - 03 - 2018

El portaveu del govern municipal d’Alcoi i Regidor d’Obres i Serveis de l’Ajuntament, Jordi Martínez, és a hores d’ara l’únic candidat a succeir a Toni Francés com a Secretari General dels socialistes alcoians després de la renúncia de l’Alcalde a presentar candidatura. Martínez es marca com a objectiu governar la ciutat, tot i encara es desconeix qui serà el candidat socialista a l’Alcaldia, decisió del partit que es prendrà una vegada passat el procés per a elegir Executiva.

llegir més +
Educació accepta la majoria d’obres als centres educatius públics alcoians dins del Pla Edificant
14 - 03 - 2018

Set dels nou centres públics alcoians veuran millorades les seues instal·lacions gràcies a les inversions del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. Els principals treballs es centren en els instituts, on l’Ajuntament no ha pogut invertir durant els darrers anys com sí ha fet als col·legis. La idea és accelerar els tràmits, que desenvoluparà l’Ajuntament, per a enllestir-los quant abans amb fons de la Generalitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X