Generalitat redueix un 42% el deute amb Alcoi durant 2015 fins als 2,4 milions d’euros

La Generalitat Valenciana ha reduït durant l’any 2015 el seu deute acumulat amb la ciutat d’Alcoi, des dels 4,1 milions del 2014 fins als 2,1 del 2015. Xifres que suposen una reducció del deute del 42%, però encara queden pendents pagaments de diferents programes per a la Tercera Edat, del Teatre Calderón o de la Font Roja...


Durant els darrers anys, l’administració autonòmica valenciana ha anat acumulant deutes en forma d’ajudes i subvencions ja compromeses amb la pràctica totalitat dels ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Un fet que ha llastrat durant eixe període de temps l’activitat a desenvolupar per cadascun d’ells a les seues respectives poblacions. Amb la proximitat de les eleccions, l’anterior govern del Consell, del PP, va començar a pagar deutes amb els consistoris, tot i que encara hui eixes quantitats sumen milions d’euros, especialment en el cas de ciutats relativament grans, com Alcoi.

La ciutat dels ponts va arribar a acumular al 2012 fins a 8,4 milions d’euros, aproximadament un 20% del seu pressupost, en deutes de la Generalitat. Pagaments avançats en legislatures anteriors com la reforma del Teatre Calderón o diverses subvencions per a diferents ens de la ciutat feien més gran estes quantitat. Però durant l’any passat, la Generalitat ha afrontat pagaments amb la ciutat d’Alcoi que han aconseguit reduir el deute dels 4,1 milions del 2014 als 2,1 del 2015, un 42% menys.

El pagament d’estos deutes ha contribuït, entre altres coses, a que l’equilibri pressupostari dels comptes alcoians s’haja vist millorat fins a deixar a la ciutat entre les 10 que més han reduït el deute a tota Espanya. Tot i això, el Consell no ha complit tots els compromisos de pagament amb l’Ajuntament d’Alcoi, ja que estan pendents de pagament les subvencions del Teatre Calderón, la rehabilitació de vivendes, els programes per a la Tercera Edat i la Font Roja.

A més, encara són diversos els projectes que encara estan bloquejats entre Ajuntament i Generalitat, com el Centre de Malalts Mentals del Barranquet de Soler.

Comparteix-ho a:
Noticies
Les urbanitzacions perifèriques d’Alcoi tindran cobertura mòbil abans de que acabe 2017
16 - 10 - 2017

Els veïns de les urbanitzacions ubicades fora del casc urbà d’Alcoi tenen els dies comptats sense cobertura mòbil. Porten dècades reivindicant aquest servei, que també augmentarà la seguretat de conductors i esportistes a la zona. L’empresa Telefònica tindrà que invertir 60.000 euros per a ubicar una antena 4G que done servei a tota la zona.

llegir més +
El pla de rehabilitació d’edificis amplia el termini per a rebre ajudes fins a maig de 2018 a Alcoi
16 - 10 - 2017

El Pla ARRU de rehabilitació i millora d’edificis antics ha superat les expectatives a la ciutat d’Alcoi. Tant que l’Ajuntament s’ha vist obligat a demanat una pròrroga en el termini per a optar a les ajudes, que acabava en dates properes. Els veïns podran així accedir als vora 3,5 milions en que es xifren les subvencions fins el mes de maig de 2018.

llegir més +
Ibi aposta per reciclar els aparells elèctrics de les cases
16 - 10 - 2017
Els més joves podran participar en els pressupostos participatius
16 - 10 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X