Generalitat destina 400.000 euros per a acabar la rehabilitació del grup de llars Sant Jordi d’Alcoi

Ajuntament d’Alcoi i Generalitat han acordat l’arribada d’una subvenció de 400.000 euros amb els que acabar la rehabilitació dels darrers 20 pisos que queden per rehabilitar al grup d’habitatges Sant Jordi alcoià. Les obres, aturades en 2012 per impagaments del Consell, han rebut en total 2,8 milions d’euros per a recuperar la imatge i salubritat que necessita l’edifici.


El parc d’habitatges públics ha donat durant dècades la possibilitat a milers de famílies de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla d’accedir a una llar amb millors condicions econòmiques que les promocions de constructores privades. Aquest tipus d’habitatges compten, a  més, amb ajudes estatals o regionals per a fer més fàcil l’accés a una vivenda, especialment en aquells casos en que l’economia no facilite aquest fet. Però molts dels edificis coneguts com VPO, de protecció oficial, porten moltes dècades construïts, pel que necessiten rehabilitacions.

És el cas del Grup Sant Jordi, ubicat al carrer Entença d’Alcoi. Al 2011, després d’anys de reivindicacions per part dels veïns degut a l’estat de degradació de l’edifici, finalment la Generalitat comandada pel PP va acordar inversions per a rehabilitar l’edifici. No obstant, només un any després, l’adjudicatària va aturar els treballs en no haver rebut cap suma per part de l’ens autonòmic. Ja l’any passat, el Consell i l’Ajuntament van signar un conveni per a executar treballs en els 30 pisos que restaven, 20 en l’actualitat, gràcies a una inversió de 400.000 €.

La suma que arribarà forma part del l’acord que van signar Ajuntament i Generalitat en 2005, que es va reprendre 12 anys després. Durant aquest temps, i especialment des de 2012, els veïns de les llars afectades han patit diferents situacions a conseqüència de la indefinició dels treballs. La inversió prevista per Generalitat acabarà, previsiblement, amb el mal estat del Grup Sant Jordi i les molèsties que han hagut de patir els seus veïns. En total, el cost de la rehabilitació de l’immoble ascendeix a uns 2,8 milions d’euros.

Els veïns han mostrat la seua satisfacció per l’arribada d’uns treballs tan esperats com reivindicats.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X