El projecte Smart City d’Alcoi ja compta amb el Pla Director que estableix les línies d’actuació

El projecte per a convertir Alcoi en una Smart City eficient, sostenible i interconnectada ja compta amb el Pla Director que estableix les línies d’actuació a seguir. Tot i que diversos projectes ja estan actius i altres en vies d’estar-ho, la ciutat dels ponts encara ha de rebre assessorament comunitari per a implantar aquest concepte, que previsiblement serà exportat a la resta de poblacions alacantines.


Durant la present legislatura, la ciutat d’Alcoi ha assolit la transformació digital per a mirar cap al futur en millors condicions com a un dels principals projectes a desenvolupar. És la coneguda tendència Smart City, que pretén marcar el camí que han de seguir les ciutats del futur per a fer més fàcil, interconnectada i sostenible la vida dels seus ciutadans. Els conceptes que formen part d’aquesta tendència són l’ús de les noves tecnologies, l’eficiència energètica, la sostenibilitat mediambiental i un llarg etcètera.

Sota aquests paràmetres és sota els que la ciutat d’Alcoi ha confeccionat el Pla Director, el document que marca les línies d’actuació i els instruments a utilitzar a la capital de l’Alcoià per a ser una Smart City. Aquesta línia d’actuació ja s’implanta a diverses ciutats europees, i de fet Alcoi està en contacte amb elles, de les que rebrà assessorament per a activar els paràmetres de la Smart City. Alguns d’ells ja han sigut aplicats a la ciutat, mentre altres estan en marxa o en vies de posar-se en marxa. Tots ells estan inclosos al Pla Director de la Smart City a Alcoi.

El full de ruta per a aplicar els conceptes smart a Alcoi comprèn també la creació de sinèrgies entre diferents ens de la ciutat per a activar iniciatives i dotacions que afavorisquen un Alcoi més eficient en l’ús de l’energia, menys contaminant i més interconnectat en totes les vessants. L’aposta per aplicar aquests conceptes ha portat a la ciutat dels ponts a ser seleccionada per a rebre assessorament europeu en aquesta matèria, i també a ser referència a tota la província en la implantació de la smart city. Una vegada testat el funcionament de les línies d’actuació que estableix aquest concepte, l’exemple d’Alcoi serà exportat a la resta de poblacions de la província.

Tot el procés del Pla Director per a la Smart City a Alcoi s’ha elaborat passant pel Consell Econòmic i Social, així com per diferents ens veïnals, econòmics i educatius alcoians.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X