Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.


La figura d’Actuació Territorial Estratègica o ATE va ser creada en l’anterior legislatura pel govern popular d’Alberto Fabra amb l’objectiu de accelerar la posada en marxa de projectes estratègics que milloraren l’estat de l’economia valenciana durant els darrers anys de la crisi econòmica. Fins a 5 sen van programar a tota la regió, de les quals, a hores d’ara, només una continua activa: la del nou estadi del València C.F. a la capital. Entre eixes 5 es troba Alcoinnova, el projecte per a instal·lar un parc tecnològic i industrial que ha sigut aturat per una sentència del TSJCV.

El procés judicial encara no està tancat, i cap recurs per part tant de la Generalitat Valenciana, que va llançar la iniciativa amb l’anterior govern; com de la pròpia empresa afectada: La Española. Mentre que l’agroalimentària alcoiana encara no s’ha pronunciat sobre el cas, sí ho ha fet el Consell, que assoleix la sentència i s’alinea així amb l’Ajuntament d’Alcoi, que des del principi ha defensat ubicacions alternatives per al nou polígon. Un fet que podria suposar l’aturada definitiva de l’ATE que pretén ubicar indústria la zona d’esmortiment de la Font Roja.

A hores d’ara, el projecte només podria reviure si La Española recorre la sentència i el recurs prospera, tot i que es presenta complicat degut a la contundència de la sentència. Segons els magistrats, Alcoinnova va ser aprovat sense els pertinents informes d’impacte mediambiental sobre una superfície inclosa en la Xarxa Natura 2000, la major figura comunitària de  protecció per al medi ambient. A més, el pla de trasllat de La Española a terrenys de la seua propietat inclou la reclassificació de 239.000 m2 de sòl en plena Zona d’Especial Protecció per a les Aus i sobre el principal aqüífer que nodreix d’aigua a Alcoi.

A més, la Conselleria d’Habitatge emplaça a l’empresa alcoiana precursora del projecte a buscar alternatives, com les que el Consistori inclourà en el futur PGOU en el que treballa, tot i que La Española ja ha assegurat que només es traslladarà a La Canal.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Alcoi no renova la contracta de la zona blava i en agost aparcar serà gratuït al Centre i Eixample
16 - 05 - 2018

Al mes d’agost, l’estacionament de vehicles en la via pública alcoiana serà totalment gratuït, després de que l’Ajuntament haja decidit no renovar per 2 anys la contracta de la zona blava. Ho ha fet a tenor de les sensacions dels comerciants del Centre i l’Eixample, hagut compte de que ja no consideren l’ORA com a un mètode útil per a facilitar la rotació de vehicles estacionats. El servei només aportava 20.000 euros anuals als comptes alcoians i se li busquen alternatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X