Alcoi no renova la contracta de la zona blava i en agost aparcar serà gratuït al Centre i Eixample

Al mes d’agost, l’estacionament de vehicles en la via pública alcoiana serà totalment gratuït, després de que l’Ajuntament haja decidit no renovar per 2 anys la contracta de la zona blava. Ho ha fet a tenor de les sensacions dels comerciants del Centre i l’Eixample, hagut compte de que ja no consideren l’ORA com a un mètode útil per a facilitar la rotació de vehicles estacionats. El servei només aportava 20.000 euros anuals als comptes alcoians i se li busquen alternatives.


A l’any 2010 i després de diverses reunions amb els comerciants dels barris Centre i Eixample a d’Alcoi, el govern del PP que comandava Jordi Sedano a Alcoi va aprovar la contractació d’una empresa que gestionara l’aparcament de pagament. S’activava llavors la coneguda com a zona blava, esperant que fora un mètode amb el que regular la permanència dels vehicles a una mateixa zona de la ciutat. Es buscava així dinamitzar les compres, tot i que uns dels principals damnificats foren els veïns, que també havien de pagar per aparcar al seu barri.

Aquella contracta tenia una duració de 8 anys prorrogable 2 més i aportava 20.000 euros anuals a les arques municipals alcoianes. Durant el present mes, l’Ajuntament ha tingut damunt la taula la possibilitat d’ampliar la concessió de l’ORA, però ha decidit no fer-ho a tenor de les opinions dels comerciants, que ja no consideren útil aquest mètode d’estacionament. Aquest fet permetrà que aparcar el vehicle al Centre i l’Eixample d’Alcoi siga de bades a partir del proper mes d’agost, quant deixe de tenir vigència la zona blava alcoiana.

Sota el prisma dels comerciants, la zona blava ja no compleix la seua funció original, i és considerada més com un mètode recaptatori que com una mesura productiva. Els pocs fons que aporta a l’Ajuntament han acabat decantant la decisió cap a la no ampliació del servei, però els comerciants incideixen en la necessitat de buscar alternatives. Un fet que l’Ajuntament d’Alcoi vol treballar sota els paràmetres de la Smart City per a afavorir, a més, la mobilitat a la ciutat.

A partir del proper mes d’agost, aparcar en qualsevol zona de la ciutat d’Alcoi serà de bades, a falta de veure si l’estacionament es bloqueja als barris més comercials, com el Centre o l’Eixample.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X