El Pacte per l’Ocupació inserta a 147 aturats en 2017 i aposta per l’FP per a abastir la mà d’obra

El Pacte per l’Ocupació signat en 2016 ha aconseguit inserir en el mercat laboral a 147 dels seus 531 usuaris. Dades positives però que han permès confirmar que molts dels aturats de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida no tenen formació per a abastir la demanda. Una línia en la que treballaran enguany als signants del pacte.


L’atur és, històricament, un dels principals problemes als que s’ha hagut d’enfrontar la societat espanyola al llarg de la seua història recent. Una situació casi endèmica que es veu accentuada per factors com l’economia submergida, i que a més s’ha vist perjudicada més encara per una dècada de crisi econòmica que, en el cas de la classe treballadora, encara continua vigent. A les comarques de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida es va signar al 2016 un Pacte per l’Ocupació per a millorar aquest indicador en l’economia de la zona.

Ara es coneixen els primers resultats del document, al que es van adherir els ajuntaments d’Alcoi, Ibi, Ontinyent, Castalla i Onil, a més dels sindicats UGT i CC.OO. i de les patronals de les comarques. Amb un teixit productiu molt similar en totes elles basat en la indústria, l’oficina d’assessorament que aplica els dictats del pacte per a reduir l’atur ha rebut 531 consultes en el primer semestre. D’elles, 147 han acabat positivament, inserint a altres tantes persones en el mercat laboral i reduint sensiblement la taxa d’atur a tota la zona.

L’oficina connecta a les empreses amb les persones que demanden treball, i ha detectat un greu problema a l’hora de cobrir llocs de treball especialitzats en la manca de formació de les persones que utilitzen el servei. Tant és així que enguany el Pacte inclourà un fòrum que avalue les necessitats formatives de la zona per a activar una dinamització de l’FP que capacite als aturats per a ocupar llocs de treball que requereixen de certa especialització. Per a dur endavant aquesta fulla de ruta, els membres del pacte comptaran amb una dotació de vora 180.000 euros.

La confecció d’una guia amb recursos per als emprenedors i la creació d’un banc de naus industrials són altres de les iniciatives que inclou el Pacte per l’Ocupació per a enguany.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X