Vora 1.200 efectius vetlaran per la seguretat en les Festes d’Alcoi i amb mesures antiterroristes

Més de 1.200 efectius de tots els cossos de seguretat amb presència a la ciutat d’Alcoi es mobilitzaran entre el 21 d’abril, Dia dels Músics, i el 24 d’abril, Dia de l’Alardo, per a vetlar per la seguretat dels Moros i Cristians més coneguts del món. Enguany la novetat del dispositiu estreba en la instal·lació de bol·lards antiterroristes per a impedir qualsevol acció en aquest sentit cap al centre de la ciutat.


L’arribada de les Festes de Moros i Cristians de la ciutat d’Alcoi suposa també la dels dies en que més persones visiten la capital de l’Alcoià. Els festejos estan declarats d’Interès Turístic Internacional, pel que són milers les persones en que arriben a la ciutat dels ponts durant la Trilogia festera més coneguda del món. Això suposa un increment exponencial dels riscos de seguretat que requereix de la presència d’un ampli dispositiu d’efectius capaços de controlar qualsevol imprevist que es puga produir, ja siga delictiu, accidental o de qualsevol altre tipus.

Per a definir eixe dispositiu, la Junta Local de Seguretat d’Alcoi s’ha reunit amb els principals responsables de cadascun dels cossos encarregats de vetlar pel correcte desenvolupament dels festejos aquest mateix divendres. Seran en total vora 1.200 efectius pertanyents als cossos de Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Bombers, Brigada d’Obres i Serveis, Protecció Civil, Creu Roja i professionals sanitaris. Tots ells integren el dispositiu que vetlarà pel correcte desenvolupament dels actes festers a la ciutat dels ponts.

Com sòl ser habitual, el major increment d’efectius es produirà durant el dia de l’Entrà, quan desenes d’agents de la Policia Local provinents de poblacions veïnes reforçaràn el cos de seguretat alcoià. A més, les tasques de control i vigilància aniran més enllà del Centre, on es produeixen els principals actes festers, per centrar-se també en les zones industrials i les urbanitzacions que envolten Alcoi i la resta de barris alcoians, que no registren massa activitat durant la Trilogia. Com a novetat, el dispositiu de seguretat per als Moros i Cristians d’Alcoi 2018 inclou la instal·lació de bol·lards per a impedir qualsevol acció relacionada amb actes terroristes, i que blindaran bona part del casc antic.

A més, la Guàrdia Civil realitzarà controls d’estupefaents que afegir als d’alcoholèmia per a tractar de dissuadir del consum quan es vaja a conduir.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X