Alcoi estabilitza el padró de població en 2017 després d’una dècada perdent habitants

La població d’Alcoi s’estabilitza després d’una dècada en la que la capital, com la resta de poblacions del seu voltant, ha perdut habitants any rere any. La milloria econòmica és un dels factors que ha influït en aquest fet, que és extrapolable a altres localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tot i això, les xifres difereixen entre el Registre Civil i l’Institut Nacional d’Estadística.


La crisi econòmica que ha marcat el desenvolupament de la societat durant la darrera dècada ha causat un augment de la pobresa i de la desigualtat social, reduint la classe mitja  a pràcticament res i al temps fent que els rics ho siguen encara més. Els efectes han sigut devastadors també en el mercat laboral, amb tancaments d’empreses i acomiadaments de treballadors que han deixat a les noves generacions pràcticament sense oportunitats de tindre un futur a la zona. Molts d’ells han fet les maletes i han eixit a l’estranger en busca d’una milloria vital.

Eixa és una de les principals motivacions per les que inclús les localitats més grans de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han vist reduïda la seua xifra d’habitants. Tot i això, les dades apunten a una milloria en quant a la pèrdua d’habitants a les comarques, començant per la ciutat d’Alcoi, que porta des del 2008 perdent població. Ara, segons l’Ajuntament i el Registre Civil, la pèrdua d'habitants s’ha vist estabilitzada, arribant inclús a créixer en 11 habitants la població alcoiana, fet que no ocorria des de dates anteriors a la crisi econòmica.

Segons les dades que baralla l’Ajuntament alcoià, a dia de hui la població de la ciutat ascendeix a 61.332 habitants, tot i que altres indicadors com l’Institut Nacional d’Estadística apunten a que la població alcoiana a 1 de gener de 2017 es queda en 59.106. L’ens estadístic es basa en les dades del padró municipal, i no en les del Registre Civil com fa l’Ajuntament. La diferència entre les dades que barallen els dos ens estreba en que l’INE no comptabilitza als ciutadans estrangers residents en la ciutat, que han de renovar papers cada dos anys, cosa que sí que fa el Registre Civil. I tot en un context de creixement vegetatiu negatiu, ja que Alcoi registra des de fa anys més defuncions que naixements, vora 200 concretament durant els darrers anys.

En el cas de la comarca, la milloria demogràfica també s’ha fet palès a diverses poblacions, entre les que destaquen Ibi, Cocentaina, Castalla, Muro, Alfafara, Planes, Millena o Benillup. Totes elles han vist augmentat el seu padró poblacional en 2017.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X