La campanya ‘No és no’ tractarà de prevenir abusos i comportaments sexistes en Festes d’Alcoi

La Festa d’Alcoi ha d’estar lliure d’agressions sexistes. És la intenció de l’Ajuntament, i el motiu pel que ha llançat una campanya per a prevenir-les, tot i que no es té constància de que s’hagen produït. Les nits del 21, 22 i 23 d’abril, tres punts cèntrics de la ciutat tindran punts d’informació per a prevenir comportaments masclistes durant els festejos.


La mescla d’alcohol i diversió es el caldo de cultiu perfecte per a que es produisquen les tan perseguides agressions sexistes, íntimament relacionades amb el masclisme i els rols tradicionals que al llarg de la Història ha establert el Patriarcat. Un caldo de cultiu que en a males penes una setmana es tornarà a donar en la ciutat d’Alcoi degut a la celebració de les seues Festes de Moros i Cristians. D’ací que l’Ajuntament haja llançat una campanya de conscienciació per a evitar que els factors de risc desemboquen en aquest tipus de comportaments.

Sota el nom ‘No és no’, la ciutat dels ponts enceta durant els principals dies i horaris de risc -és a dir, per la nit- aquesta iniciativa que serà visible en 3 punts distints de la ciutat caracteritzats per ser epicentres de la festa nocturna en Festes. La Glorieta, la Plaça de Dins i la zona de Correus són les ubicacions elegides per a instal·lar punts d’informació  que estaran atesos per estudiants dels graus Tècnic d’Inserció Laboral i Promoció d’Igualtat. En ells es repartiran polseres i es divulgaran missatges per a cridar a una diversió lliure d’agressions sexistes.

El departament de Benestar Social alcoià no ha detectat fins ara cap agressió d’aquest tipus durant els festejos de la ciutat, pel que aquesta campanya té un caràcter preventiu. L’objectiu és que la Festa alcoiana no siga coneguda a altres llocs per la proliferació d’aquest tipus de casos, considerats com a inadmissibles per part de l’Ajuntament d’Alcoi.

El Centre Cervantes Jove enceta la campanya per a introduir els paràmetres contra agressions sexistes el proper 18 d’abril, amb una xerrada oberta al públic.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X