Alcoi reconeix segle i mig de tasca per l’art i la cultura amb la Medalla d’Or al Cercle Industrial

La ciutat d’Alcoi ha rendit tribut aquest cap de setmana a un dels seus ens amb més història: el Cercle Industrial. Nascut amb la revolució industrial alcoiana, l’ens compleix enguany 150 anys de història, sent una entitat de referència en la dinamització de l’art i la cultura locals. Des d’ara, a més, compta amb el reconeixement de la seua ciutat en forma de Medalla d’Or d’Alcoi.


La ciutat d’Alcoi és, des de fa segles, una de les de referència a tot el País Valencià en diferents àmbits, en els que ha sigut pionera o motor de canvi. Un d’ells és l’industrial, i per inèrcia també l’econòmic, ja que a la ciutat dels ponts es van produir els primers avanços en aquest sentit a tota la regió en uns temps en els que tot es centrava en l’agricultura. Aquest fet va marcar per sempre el caràcter alcoià, i va ser el germen del naixement de diversos ens on es van aglutinar llavors els primers industrials valencians, molts dels quals operaven des d’Alcoi.

Llavors va nàixer una burgesia que va posar a la capital de l’Alcoià entre les ciutats més riques del territori, i molta d’eixa riquesa es va concentrar en ens com el Cercle Industrial d’Alcoi, que enguany compleix 150 anys d’existència a la població. Com a reconeixement, l’Ajuntament d’Alcoi li ha atorgat la Medalla d’Or de la ciutat, el major reconeixement que es pot tributar a persones o ens a nivell institucional local. El president del Cercle, Eduardo Segura, ha sigut l’encarregat de rebre el reconeixement de la seua ciutat cap a l’ens que dirigeix.

L’acte institucional ha omplert de gom a gom el saló de plenaris alcoià, abarrotat de socis del Cercle Industrial, dedicat ara a la dinamització de l’art, la cultura i l’associacionisme alcoians, tant dins com fora de la ciutat. Fins a 342 persones i entitats s’han adherit al reconeixement que el Consistori ha tributat en nom de la ciutat al Cercle Industrial d’Alcoi. Precisament els dos ens col·laboren contínuament en la programació d’activitats relacionades amb la cultura alcoiana.

La Medalla d’Or suposa per al Cercle Industrial el colofó per a un any especial en el que celebra segle i mig de vida a la ciutat dels ponts.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X