La lluita per la igualtat de gènere centra una concorreguda III Marxa de la Dona a Ibi

Desenes de dones, i també homes, han participat aquest cap de setmana en l’acte que clausura les activitats per la Setmana de la Dona, la més reivindicativa que es recorda, a Ibi. Totes elles han recorregut part de la localitat difonent les proclames del moviment feminista, que a llarg de la passada setmana ha acaparat el focus mediàtic encapçalant la lluita per la igualtat de gènere.


La mobilització femenina i les reivindicacions de les dones han centrat l’actualitat informativa durant les darreres setmanes a les comarques de la muntanya alacantina. Coincidint amb el Dia Mundial de la Dona el passat 8 de març, el moviment feminista ha tret al carrer la lluita que porta segles lliurant contra el patriarcat i el dictat del gènere masculí. Ho ha fet amb vagues i manifestacions que han omplert de morat els carrers de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, però aquest moviment no està disposat a que la seua lluita siga només d’un dia.

De fet, a Ibi s’ha dut a terme durant el passat cap de setmana una nova activitat que ha estat caracteritzada per la presència de dones, i també de les seues reivindicacions per la igualtat real. Desenes d’elles, i també homes, han participat en la tercera edició de la Marxa de la Dona, una iniciativa relativament recent però que enguany, al fil de les protestes del col·lectiu feminista, ha comptat amb una participació més elevada. A banda de fer esport i recórrer la localitat, la marxa ha estat envoltada de missatges per a acabar amb la discriminació femenina.

La marxa ha recorregut diferents localitzacions de la vila joguetera eixint des de la Plaça La Palla, dins d’un recorregut amb escassa dificultat. L’activitat ha comptat amb una elevada participació, ja que es tracta de l’acte que clausura les activitats de la Setmana de la Dona a la localitat, incloent un aperitiu en el que les reivindicacions de les dones han estat molt presents.

La Marxa de la Dona posa punt i final a unes jornades en les que la igualtat que reivindiquen les dones han capitalitzat bona part de l’agenda a la vila d’Ibi.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X