Generalitat convertirà les llars tutelades de Castalla en una residència per a la Tercera Edat

La Generalitat Valenciana s’ha compromès amb l’Ajuntament de Castalla a utilitzar les llars tutelades que gestiona a la població per a instal·lar una residència de majors. Es tracta d’una de les principals demandes de les poblacions de la Foia davant la manca de places d’aquestes característiques, dins d’un projecte que gestionarà la pròpia administració autonómica.


La prestació de serveis per al col·lectiu de la Tercera Edat suposa una de les principals mancances en quant a Benestar Social que existeixen a les comarques interiors de la província d’Alacant, i especialment a la Foia de Castalla. Des de fa anys, la taxa de natalitat a la zona encamina a la piràmide poblacional cap a un increment del nombre de persones d’avançada edat, moltes de les quals requereixen d’instal·lacions específiques per a poder tindre una vida digna. A hores d’ara, a aquesta sub comarca només hi ha dos infraestructures d’aquestes característiques a Ibi i Onil.

Entre les dos residències no donen abast a la demanda de plances existent a la zona, motiu pel que precisament a la primera de les localitats es continua reivindicant un centre específic del que encara no es sap cap on pot derivar. El que sí ha fet Generalitat, que té les competències en aquesta matèria, és anunciar l’habilitació d’unes llars de la seua propietat com a centre per a persones majors a Castalla. S’ubicarà en les vivendes tutelades que el Consell té a la capital de la Foia, moltes de les quals es troben sense ús o amb un ús incorrecte.

Al llarg de la present legislatura han sigut vàries les ocasions en les que l’Ajuntament de Castalla ha denunciat la infrautilització d’aquestes dotacions a la localitat. Llavors, l’administració castelluda ja va detectar que les llars podrien ser utilitzades per a instal·lar en elles una residència de la Tercera Edat que cobrira aquesta demanda no sols a aquesta població, sinó de tota la Foia. Ara, Generalitat ha agafat el guant i traslladarà la titularitat de l’immoble de la Conselleria d’Habitatge a la de Benestar Social per a que encete la redacció del projecte, que preveu una rehabilitació de les instal·lacions.

Tot i que encara no es barallen tempos concrets, ja s’ha dut a terme la primera reunió per a perfilar el projecte, que ha deixat molt satisfets als representants castelluts. La Conselleria no descarta tampoc que l’ús de les noves dotacions incloga la possibilitat de donar servei a persones amb diversitat funcional. El fet de que la titularitat de l’edifici siga de la pròpia Generalitat pot alleugerar el procés, avançant la seua posada en marxa.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X