Les accions de la Mesa del Centre d’Alcoi prenen cos amb la instal·lació de l’oficina comercial

El Centre d’Alcoi compta amb una nova infraestructura de dinamització econòmica i comercial amb l’apertura de la nova Oficina Comercial al Carrer Sant Francesc. Tres funcionaris seran els encarregats de solventar els dubtes en aquest àmbit econòmic a les instal·lacions resin reformades amb un cost de 90.000 euros, dins d’una acció orquestrada des de la Mesa del Centre per a revitalitzar el casc antic alcoià.


El pas del temps i l’absència d’accions de conservació a la majoria dels cascs urbans de cada municipi acaben degradant l’estat de conservació dels barris on van nàixer cadascuna de les poblacions de la muntanya alacantina. Un fet que acaba empobrint la imatge dels barris més antics a aquestes poblacions, que poden acabar despoblant-se tant de veïns com de comerços, convertint-se en zones vingudes a menys. A la ciutat d’Alcoi porten anys succeint-se les demandes d’actuacions que aturen la degradació casc antic, que van detonar la posada en marxa de la Mesa del Centre.

Aquest òrgan, participat per les agrupacions polítiques, els veïns, la universitat i els ens econòmics i comercials de la ciutat, ha determinat una sèrie d’actuacions per a revitalitzar el barri més vell de la ciutat. Una de les primeres accions tangibles és la posada en marxa de l’Oficina Comercial adherida a la Regidoria de Comerç, que ha sigut inaugurada aquest divendres al Carrer Sant Francesc. Amb unes instal·lacions renovades mitjançant una inversió de 90.000 €, l’oficina pretén aglutinar tota la tasca comercial del teixit terciari alcoià, portant al mateix temps vida al casc antic.

La nova oficina estarà atesa per 3 funcionaris del departament municipal de comerç, capacitats per a solventar qualsevol dubte que aparega en el teixit comercial alcoià, concentrant totes aquelles mesures de dinamització per al Centre. Aquesta oficina canalitzarà també les actuacions del Pla d’Acció Comercial o les ajudes a les diferents entitats alcoaines. Per a l’Ajuntament suposa una nova aposta per la revitalització del casc històric de la ciutat, a la que cal afegir actuacions de consolidació del patrimoni, dotacions culturals, les ajudes a la rehabilitació de llars o per a la creació de noves empreses emprenedores, entre altres.

La nova Oficina Comercial d’Alcoi tractarà qualsevol tema relacionat amb aquest àmbit a la capital de l’Alcoià des de hui mateix.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X