El Carnestoltes submergeix a les comarques en una freda jornada de diversió i crítica social

Totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han celebrat aquest cap de setmana el Carnestoltes, destacant la celebració a Muro, la més participativa de la zona. Diversió i crítica social amb les disfresses han estat a l’ordre del dia en les desfilades, que també han donat protagonisme als més menuts.


L’inici de la Quaresma marca, com cada any, l’arribada d’una de les celebracions més esperades a bona part de les localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, especialment en el cas dels més menuts. L’arribada del Carnestoltes trau al carrer una bona dosi de la creativitat de majors i menuts, molts dels quals dediquen moltes hores a confeccionar les disfresses amb les que gaudir d’una festivitat que, any rere any, ha anat agafant més i més importància a les localitats de l’interior alacantí.

Especialment una localitat el viu amb més ganes que la resta, com és el cas de Muro, on el Carnestoltes és un dels més participatius de quants es celebren a la muntanya alacantina. Centenars de persones, majors i menuts, han desfilat pels carrers cèntrics de la població envoltades pel ritme de les batukades. Altre dels elements identificatius del Carnestoltes murer és la gran quantitat de carrosses que participen en la desfilada, totes elles tematitzades gràcies a la dedicació dels propis murers. Diversió i crítica social mitjançant les disfresses han estat en primera fila de la desfilada.

Tot i que la desfilada de disfresses més coneguda a l’interior alacantí és la de Muro, també la resta de poblacions celebra aquesta festivitat ja des de divendres. A més, els xiquets tenen també reservada una quota de protagonisme, eixint al carrer per a passar una divertida jornada en companya de familiars i amics. A Ibi i Onil han sigut molts els menuts disfressats que han posat color i somriures a la gèlida jornada de dissabte. Ja per la nit, a totes dos poblacions, com a tantes altres a la zona, és el torn per als majors, que a més han lluitat per emportar-se els guardons a les millors disfresses a cada localitat.

L’única població que resta a l’interior alacantí per celebrar aquesta festivitat és Alcoi, que la durà a terme aquest proper cap de setmana.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X