Generalitat ha invertit en Ibi més d’11 milions des de 2015 per a fomentar ocupació i canvi de model

La Generalitat Valenciana porta invertits en els darrers 3 anys uns 11,3 milions d’euros a Ibi, considerat per l’administració regional com un dels principals punts de creació de riquesa i ocupació industrial de tot el País Valencià. El Conseller Climent ha estat a la vila joguetera per a tractar els principals problemes que encara registren les comarques.


Ibi s’ha convertit en una de les principals referències econòmiques i industrials no sols de les comarques interiors alacantines, ni de la província d’Alacant, sinó de tot el País Valencià. Els anys de crisi han provocat que l’esperit emprenedor, una de les senyes d’identitat de la població, haja conduït a una modificació del model productiu iberut, tradicionalment lligat a la producció joguetera. A dia de hui, Ibi produeix pràcticament de tot i les seues empreses són capaces d’abastir quasi qualsevol sector productiu a base de diversificar la producció.

A més d’això, la vila joguetera és la tercera superfície industrial alacantina i amb mires de continuar augmentant-la, convertint-se en un dels principals pols industrials de tota la regió. Aquest fet no ha passat desapercebut per a la Generalitat Valenciana, que durant els 3 darreres anys, coincidint amb l’eixida de la crisi a nivell macroeconòmic, ha dut a terme inversions a la població per valor de 11,3 milions d’euros. Programes d’ocupació, ajudes a la internacionalització i la innovació, millora de polígons i d’AIJU capitalitzen la inversió regional a Ibi en aquest període.

Les ajudes destinades pel Consell a Ibi s’emmarquen dins de l’estratègia per canviar el model productiu valencià de l’especulació anterior cap a l’economia productiva. Per a enllestir eixe canvi, Climent ha ubicat com a fonamental la formació, visitant l’Institut La Foia, que forma alumnes en diferents modalitats d’FP. A més, Climent ha mantingut una xerrada amb veïns de la localitat, on ha tractat temes com la necessitat de tindre un finançament just per a la regió, l’exigència de que la subestació de La Foia estiga activa aquest estiu i la instal·lació de la segona, que acabarà amb el dèficit d’energia de la sub comarca.

La Conselleria d’Economia Sostenible té diversos projectes per a implantar a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, una zona que s'ha convertit en referent per al canvi de model productiu valencià.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X