Generalitat ha invertit en Ibi més d’11 milions des de 2015 per a fomentar ocupació i canvi de model

La Generalitat Valenciana porta invertits en els darrers 3 anys uns 11,3 milions d’euros a Ibi, considerat per l’administració regional com un dels principals punts de creació de riquesa i ocupació industrial de tot el País Valencià. El Conseller Climent ha estat a la vila joguetera per a tractar els principals problemes que encara registren les comarques.


Ibi s’ha convertit en una de les principals referències econòmiques i industrials no sols de les comarques interiors alacantines, ni de la província d’Alacant, sinó de tot el País Valencià. Els anys de crisi han provocat que l’esperit emprenedor, una de les senyes d’identitat de la població, haja conduït a una modificació del model productiu iberut, tradicionalment lligat a la producció joguetera. A dia de hui, Ibi produeix pràcticament de tot i les seues empreses són capaces d’abastir quasi qualsevol sector productiu a base de diversificar la producció.

A més d’això, la vila joguetera és la tercera superfície industrial alacantina i amb mires de continuar augmentant-la, convertint-se en un dels principals pols industrials de tota la regió. Aquest fet no ha passat desapercebut per a la Generalitat Valenciana, que durant els 3 darreres anys, coincidint amb l’eixida de la crisi a nivell macroeconòmic, ha dut a terme inversions a la població per valor de 11,3 milions d’euros. Programes d’ocupació, ajudes a la internacionalització i la innovació, millora de polígons i d’AIJU capitalitzen la inversió regional a Ibi en aquest període.

Les ajudes destinades pel Consell a Ibi s’emmarquen dins de l’estratègia per canviar el model productiu valencià de l’especulació anterior cap a l’economia productiva. Per a enllestir eixe canvi, Climent ha ubicat com a fonamental la formació, visitant l’Institut La Foia, que forma alumnes en diferents modalitats d’FP. A més, Climent ha mantingut una xerrada amb veïns de la localitat, on ha tractat temes com la necessitat de tindre un finançament just per a la regió, l’exigència de que la subestació de La Foia estiga activa aquest estiu i la instal·lació de la segona, que acabarà amb el dèficit d’energia de la sub comarca.

La Conselleria d’Economia Sostenible té diversos projectes per a implantar a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, una zona que s'ha convertit en referent per al canvi de model productiu valencià.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X