La reforma d’Entença a Alcoi s’executarà per 1,5 milions i els treballs podrien començar en març

La mesa de contractació d’Alcoi ha establert la millor oferta d’entre les 39 presentades per a executar altre dels grans projectes del govern socialista alcoià: la reforma del Carrer Entença. La constructora CHM rebrà, si l’adjudicació és aprovada al plenari, vora 1,5 milions per 11 mesos de treballs, xifra que suposa mig milió d’estalvi respecte al plec.


Aquesta setmana està sent una de les més productives per a l’Ajuntament d’Alcoi a l’hora de donar passos endavant en alguns dels projectes bandera de l’equip de govern. El plenari extraordinari del dijous aprovava la llista de candidates per a prestar el servei de recollida de residus, que du prestant-se des de fa 17 anys i caducat en els darrers 5. Ara, la mesa de contractació d’altre dels grans projectes de l’equip de govern socialista crema una nova etapa gràcies al dictamen dels tècnics. Es tracta de la reforma d’Entença, una de les majors demandes de l’Eixample.

Com en el cas de la contracta per a la recollida de residus, els tècnics inclosos en la mesa de contractació han avaluat una per una les 39 ofertes que opten a reformar l’antiga travessia de la N-340, que travessa un dels majors barris de la ciutat. L’Ajuntament havia fixat una despesa de vora 2 milions d’euros per a aquest projecte, però l’oferta millor valorada pels tècnics, la de la constructora CHM, xifrada en poc menys de milió i mig d’euros, pel que facilitarà l'estalvi. El projecte de reforma d’Entença es du a terme gràcies a l’apotació dels fons europeus DUSI, i comprèn la reforma integral del carrer, composat actualment per 3 carrils per a vehicles i dos voreres estretes per als vianants.

La reforma planteja fer d’Entença una via més amable per als ciutadans, privilegiant el pas a peu per damunt del de vehicles. A més, el projecte està elaborat sota els paràmetres del concepte Smart City en que qual Alcoi ha dipositat les seues aspiracions de transformació cara al futur. Els treballs es duran a terme en 4 fases i avarcaran des de la Vaguada al mercat de Sant Roc, amb l’objectiu d’entorpir el mínim possible el ja de per sí complicat trànsit a la ciutat. Tot per a dotar a Entença de wifi urbana, asfalt insonoritzant, càmeres per a control de velocitat i semàfors, punts de recàrrega de vehicles elèctrics... però també eliminant places d’aparcament per als veïns.

Si la Corporació Municipal aprova l’adjudicació recomanada per la mesa de contractació al proper plenari, l’Ajuntament preveu començar amb les obres al mes de març, amb un termini d’execució d’11 mesos. Un fet que permetria inaugurar la nova Entença poc abans de les properes eleccions municipals.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X