El Nadal Alcoià atrau un 24% més de visitants i baralla opcions per a donar cabuda a més turistes

El Nadal Alcoià ha rebut enguany més visites que mai abans, registrant augments respecte a l’edició anterior del 24%. L’ampliació de l’oferta durant tot el mes de desembre és un dels detonants d’aquestes dades, però des de l’Ajuntament treballen ja per a que la massificació de visitants no supose un entrebanc per als principals actes nadalencs de la ciutat.


La ciutat d’Alcoi polaritza la major part del seu potencial turístic, una de les vessants que està cobrant més rellevància en l’economia de les localitats de l’interior, en dos dates concretes. Són el mes d’abril, on tradicionalment es celebren les Festes de Moros i Cristians, declarades d’Interès Turístic Internacional; i el Nadal, que busca ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Durant aquests dos períodes, la capital de l’Alcoià rep milers de visitants que dinamitzen la seua economia i augmenten la repercussió de la ciutat a nivell mundial.

Durant les dates nadalenques, que a Alcoi comencen amb les funcions del Betlem de Tirisiti, a finals de novembre, la coneguda com a Ciutat del Nadal ha batut tots els seus registres de visitants. Turisme situa en un 24% l’augment de visitants durant desembre i fins la Cavalcada respecte al Nadal passat. La multiplicació d’esdeveniments relacionats amb aquesta festivitat, com el Mercat del Nadal o les rutes guiades per Tirisiti, han multiplicat exponencialment les visites, no sols presencials, sinó també telemàtiques o a indrets nadalencs com el Casal del Nadal.

La principal novetat que Turisme ha detectat enguany és una major desestacionalització de les visites, al mateix temps que augmenten la quantitat de dies que les famílies, com a objectiu de les campanyes promocionals del Nadal Alcoià, passen a la ciutat dels ponts. Però un creixement tan notable també pot comportar problemes a l’hora d’organitzar els principals actes nadalencs, pel que l’Ajuntament i l’Associació Sant Jordi, que organitzen aquests festejos, treballaran per a abastir la demanda per part dels turistes sense que això signifique perjudicar l’espectacle que suposen els actes del Nadal Alcoià.

Unes bones xifres de visitants poden aportar més punts positius per a que el Nadal Alcoià siga declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X