Joguet i tèxtil viatgen a Hong Kong i Frankfurt per a consolidar les exportacions de la muntanya

Dos dels principals sectors productius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, el tèxtil i el jogueter, es troben aquesta setmana en sendes fires sectorials a Frankfurt i Hong Kong respectivament. Es tracta de dos dels principals esdeveniments relacionats amb l’exportació, vessant a la que els dos sectors s’han acollit per a superar la crisi, i un indicador que tots dos volen augmentar.


La capacitat industrial de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla té molt a veure amb la dedicació que les diferents poblacions que les composen han dedicat als seus sectors productius. A aquesta zona en destaquen dos, com son el jogueter i el tèxtil, convertits a base d’experiència i bon fer en referents nacionals en la fabricació d’aquests productes. Tots dos sectors han patit de valent els efectes d’una dècada de recessió econòmica que els ha deixat tocats, però tant un com altre han acudit a l’exportació per a capejar el temporal.

A la sub comarca de la Foia de Castalla es produeix més d’un terç dels joguets de tota Espanya per a un sector que, tradicionalment, ha sigut pioner en l’exportació a altres països. Ara, fins a 16 de les 32 empreses nacionals que representen al joguet espanyol en la fira de Hong Kong provenen de les comarques interiors de la província d’Alacant. Aquest certamen és considerat pels jogueters com el segon en nivell d’importància per darrere del de Nuremberg. En 2017 va comptar amb 2.100 expositors de tot el món i més de 46.000 professionals de 126 països. Els jogueters de la Foia tracten així de consolidar la seua aposta per l’exportació, al temps que tracten d’obrir nous mercats.

Per altra banda, el tèxtil de l’Alcoià i El Comtat és apreciat dins i fora de les fronteres nacionals, i és el producte que va detonar la Revolució Industrial a la muntanya alacantina. Un fet que encara hui ha possibilitat que el sector secundari siga el motor econòmic de la zona. En total són 19 les empreses de les comarques les que estan presents a altra de les fires de referència a nivell mundial dins del tèxtil, com és la de Frankfurt. Heimtextil és la fira de referència a nivell mundial dins dels tèxtils per a la llar, a la que acudeixen sota el paraigües d’Ateval i amb un objectiu prioritari: continuar obrint mercats internacionals per als teixits nacionals. Les exportacions del tèxtil en 2017 van augmentar un 10%, dades que es volen augmentar enguany i per a les quals es poden divulgar els productes de la zona davant vora 3.000 expositors presents al certamen alemany.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X