Joguet i tèxtil viatgen a Hong Kong i Frankfurt per a consolidar les exportacions de la muntanya

Dos dels principals sectors productius de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, el tèxtil i el jogueter, es troben aquesta setmana en sendes fires sectorials a Frankfurt i Hong Kong respectivament. Es tracta de dos dels principals esdeveniments relacionats amb l’exportació, vessant a la que els dos sectors s’han acollit per a superar la crisi, i un indicador que tots dos volen augmentar.


La capacitat industrial de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla té molt a veure amb la dedicació que les diferents poblacions que les composen han dedicat als seus sectors productius. A aquesta zona en destaquen dos, com son el jogueter i el tèxtil, convertits a base d’experiència i bon fer en referents nacionals en la fabricació d’aquests productes. Tots dos sectors han patit de valent els efectes d’una dècada de recessió econòmica que els ha deixat tocats, però tant un com altre han acudit a l’exportació per a capejar el temporal.

A la sub comarca de la Foia de Castalla es produeix més d’un terç dels joguets de tota Espanya per a un sector que, tradicionalment, ha sigut pioner en l’exportació a altres països. Ara, fins a 16 de les 32 empreses nacionals que representen al joguet espanyol en la fira de Hong Kong provenen de les comarques interiors de la província d’Alacant. Aquest certamen és considerat pels jogueters com el segon en nivell d’importància per darrere del de Nuremberg. En 2017 va comptar amb 2.100 expositors de tot el món i més de 46.000 professionals de 126 països. Els jogueters de la Foia tracten així de consolidar la seua aposta per l’exportació, al temps que tracten d’obrir nous mercats.

Per altra banda, el tèxtil de l’Alcoià i El Comtat és apreciat dins i fora de les fronteres nacionals, i és el producte que va detonar la Revolució Industrial a la muntanya alacantina. Un fet que encara hui ha possibilitat que el sector secundari siga el motor econòmic de la zona. En total són 19 les empreses de les comarques les que estan presents a altra de les fires de referència a nivell mundial dins del tèxtil, com és la de Frankfurt. Heimtextil és la fira de referència a nivell mundial dins dels tèxtils per a la llar, a la que acudeixen sota el paraigües d’Ateval i amb un objectiu prioritari: continuar obrint mercats internacionals per als teixits nacionals. Les exportacions del tèxtil en 2017 van augmentar un 10%, dades que es volen augmentar enguany i per a les quals es poden divulgar els productes de la zona davant vora 3.000 expositors presents al certamen alemany.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X