Ibi encapçala la reducció de l’atur a la província en 2017 reduint un 11% la xifra de desocupats

Diverses localitats de la muntanya alacantina lideren la reducció de l’atur durant el 2017 a la província d’Alacant. És el cas d’Ibi, que encapçala aquesta llista al haver rebaixat la xifra de desocupats durant l’any passat en un 11%. En al quarta plaça es troba Alcoi, amb una reducció del 8,29%. Només 17 dels 141 municipis alacantins han augmentat la xifra d’aturats durant 2017.


Tot i que els efectes de la crisi econòmica encara no han passat, al menys per a la quasi desapareguda classe mitja, des de fa temps venen produint-se dades esperançadores per a la millora econòmica. Els indicadors macroeconòmics, en positiu des de fa 2 anys, comencen a millorar la confiança del mercat laboral, que necessita de nou mà d’obra per a produir. Aquest fet es converteix en més contractacions, fet que, en una zona eminentment industrial, ha fet decréixer la xifra d’aturats durant el passat any 2017 a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Així ho revelen les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) referents a l’any resin clausurat, que a més ubiquen a algunes de les poblacions de la muntanya alacantina com a principals motors de la creació d’ocupació a tota la província d’Alacant. És el cas d’Ibi, que lidera la xifra de davallada d’aturats a tota la província, passant dels 2.412 als 2.147 parats, un 11% menys durant 2017. Les poblacions que fonamenten la seua economia en la indústria han vist millorades les dades d’ocupació respecte a les que la basen en el turisme.

La reconversió industrial que la vila joguetera ha dut a terme durant els pitjors anys de la crisi l’ha situat en una bona disposició per a eixir d’ella amb bones perspectives de creixement. Però Ibi no és l’única localitat de les comarques que destaca en aquest indicador, ja que Alcoi ocupa la quarta plaça en la classificació de reducció de l’atur en 2017, per darrere d’Ibi, Dénia i Villena. La ciutat dels ponts ha reduït la seua xifra d’aturats durant l’any passat en un 8,29%, deixant-la en 5.419 persones. Aquests indicadors situen a la indústria com el sector productiu més potent en la recuperació d’ocupació.

Percentualment, destaca el fet de que algunes poblacions del Comtat, com Tollos, Balones, Benillup, Benimassot o Benassau han rebaixat el percentatge d’atur entre el 40 i el 50% degut a la seua escassa població activa.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X