El tèxtil valencià celebra 40 anys associat en Ateval amb un gal·la al Teatre Calderón d’Alcoi

Ateval, la patronal del tèxtil al País Valencià, celebra 4 dècades de treball per les empreses del sector, molt rellevant a les comarques centrals valencianes. Ho ha fet amb un gal·la en la que s’ha reconegut la tasca dels seus mandataris en els seus 40 anys d’història. L’ens també ha renovat el seu compromís per a lluitar per un futur millor per als tèxtils valencians.


La producció tèxtil va ser allà pels segles XVIII i XIX un dels pilars que van portar riquesa, prosperitat i progrés a les comarques centrals valencianes, que des de llavors han mantingut el lligam amb aquest sector com a base de la seua economia. Tot i que la deriva de la crisi econòmica ha suposat un enorme llastre per al sector, les darreres dades indiquen que el pitjor d’aquesta situació ja ha passat i les empreses tèxtils han recuperat la senda del creixement. La immensa majoria d’elles s’agrupen en Ateval, l’associació amb la que lluiten per millorar l’estat del sector.

Aquest ens es troba d’enhorabona, ja que acaba de commemorar quatre dècades d’accions per a millorar l’estat del tèxtil valencià. Tot i que les oficines centrals dels tèxtils valencians es troben a Ontinyent, ha sigut altra de les seus ciutats estendard, Alcoi, la que ha acollit l’acte de commemoració de l’efemèride. Ho ha fet al Teatre Calderón, ple fins la bandera per a viure l’homenatge dels tèxtils valencians a tots aquells que han deixat part de la seua vida per fer del tèxtil un dels sectors productius més important de les comarques centrals valencianes.

L’Associació Tèxtil Valenciana s’ha consolidat durant els seus 40 anys d’història com a un dels interlocutors més vàlids del sector a l’hora de tractar de millorar la situació dels seus associats, especialment amb el contacte amb les diferents administracions. Gràcies a Ateval, els tèxtils van poder abordar en millors condicions la reconversió dels anys 80, com també la present, la que s’ha encetat arrel de la crisi. En l’acte de l’aniversari s’ha reconegut la tasca del dirigents de l’ens al llarg de la seua història.

Ateval mira cap al futur amb esperança gràcies als bons indicadors que registra, pel que promet més treball per a millorar el futur dels seus associats.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X