El tèxtil valencià celebra 40 anys associat en Ateval amb un gal·la al Teatre Calderón d’Alcoi

Ateval, la patronal del tèxtil al País Valencià, celebra 4 dècades de treball per les empreses del sector, molt rellevant a les comarques centrals valencianes. Ho ha fet amb un gal·la en la que s’ha reconegut la tasca dels seus mandataris en els seus 40 anys d’història. L’ens també ha renovat el seu compromís per a lluitar per un futur millor per als tèxtils valencians.


La producció tèxtil va ser allà pels segles XVIII i XIX un dels pilars que van portar riquesa, prosperitat i progrés a les comarques centrals valencianes, que des de llavors han mantingut el lligam amb aquest sector com a base de la seua economia. Tot i que la deriva de la crisi econòmica ha suposat un enorme llastre per al sector, les darreres dades indiquen que el pitjor d’aquesta situació ja ha passat i les empreses tèxtils han recuperat la senda del creixement. La immensa majoria d’elles s’agrupen en Ateval, l’associació amb la que lluiten per millorar l’estat del sector.

Aquest ens es troba d’enhorabona, ja que acaba de commemorar quatre dècades d’accions per a millorar l’estat del tèxtil valencià. Tot i que les oficines centrals dels tèxtils valencians es troben a Ontinyent, ha sigut altra de les seus ciutats estendard, Alcoi, la que ha acollit l’acte de commemoració de l’efemèride. Ho ha fet al Teatre Calderón, ple fins la bandera per a viure l’homenatge dels tèxtils valencians a tots aquells que han deixat part de la seua vida per fer del tèxtil un dels sectors productius més important de les comarques centrals valencianes.

L’Associació Tèxtil Valenciana s’ha consolidat durant els seus 40 anys d’història com a un dels interlocutors més vàlids del sector a l’hora de tractar de millorar la situació dels seus associats, especialment amb el contacte amb les diferents administracions. Gràcies a Ateval, els tèxtils van poder abordar en millors condicions la reconversió dels anys 80, com també la present, la que s’ha encetat arrel de la crisi. En l’acte de l’aniversari s’ha reconegut la tasca del dirigents de l’ens al llarg de la seua història.

Ateval mira cap al futur amb esperança gràcies als bons indicadors que registra, pel que promet més treball per a millorar el futur dels seus associats.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X