Carreteres activa el dispositiu contra nevades i gelades amb la primera onada de fred a l’interior

El primer fred intens de l’hivern ha arribat a les comarques, i amb ell l’activació del sistema de vialitat hivernal per a prevenir episodis com els del temporal del passat hivern. 14 llevaneus repartiran sal i altres 4 vehicles salmorra per l’interior alacantí com a zona amb més risc de patir gelades i nevades. Però també és important mantenir els vehicles en bon estat per a encarar l’hivern i evitar contratemps.


Ha tardat més d’allò esperat com a conseqüència dels efecte que l’acció humana té sobre el cicle climàtic, però l’hivern pareix haver arribat per a quedar-se. La baixada de temperatures està sent una de les característiques de les darreres jornades a tota la Península, després d’un primer mes hivernal en el que el mercuri ha estat més prop del l’estiu que de l’hivern. L’altitud a la que estan situades bona part de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla fa que les baixes temperatures tinguen un efecte directe sobre l’estat de les carreteres.

És per això pel que el Ministeri de Foment, a través de la Delegació del Govern al País Valencià, ha activat aquest divendres la campanya de vialitat hivernal per als propers mesos. A tota la província existeixen centres de conservació de carreteres on s’emmagatzema la sal que reparteixen les 18 màquines a l’abast per les zones amb risc de gelades. Temperatura per davall de 2º i humitat per damunt del 85% són les dades que activen el sistema. Des de Castalla fins Albaida i des de Novelda fins quasi Caudete són les zones on solen actuar els mitjans de prevenció hivernal.

Vora milió i mig de tones de sal i 228.000 litres de salmorra facilitaran la circulació en dies de fred extrem a tota la província, tot i que la major part d’aquests elements va destinat a les comarques de la muntanya i l’Alt Vinalopó. El temporal del passat hivern ha fet aprendre la llissó als gestors del sistema de prevenció, que també estan preparats per a actuar en cas de grans nevades amb 90 efectius a tota la província, als que cal sumar els 500 de la UME. Tot dins d’un exercici que activa la col·laboració entre les diferents administracions.

Altre factor important a tenir en compte quan arriben les baixes temperatures és el fet de revisar que tots els elements dels vehicles estiguin en bon estat per a prevenir esglais amb el fred.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X