Carreteres activa el dispositiu contra nevades i gelades amb la primera onada de fred a l’interior

El primer fred intens de l’hivern ha arribat a les comarques, i amb ell l’activació del sistema de vialitat hivernal per a prevenir episodis com els del temporal del passat hivern. 14 llevaneus repartiran sal i altres 4 vehicles salmorra per l’interior alacantí com a zona amb més risc de patir gelades i nevades. Però també és important mantenir els vehicles en bon estat per a encarar l’hivern i evitar contratemps.


Ha tardat més d’allò esperat com a conseqüència dels efecte que l’acció humana té sobre el cicle climàtic, però l’hivern pareix haver arribat per a quedar-se. La baixada de temperatures està sent una de les característiques de les darreres jornades a tota la Península, després d’un primer mes hivernal en el que el mercuri ha estat més prop del l’estiu que de l’hivern. L’altitud a la que estan situades bona part de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla fa que les baixes temperatures tinguen un efecte directe sobre l’estat de les carreteres.

És per això pel que el Ministeri de Foment, a través de la Delegació del Govern al País Valencià, ha activat aquest divendres la campanya de vialitat hivernal per als propers mesos. A tota la província existeixen centres de conservació de carreteres on s’emmagatzema la sal que reparteixen les 18 màquines a l’abast per les zones amb risc de gelades. Temperatura per davall de 2º i humitat per damunt del 85% són les dades que activen el sistema. Des de Castalla fins Albaida i des de Novelda fins quasi Caudete són les zones on solen actuar els mitjans de prevenció hivernal.

Vora milió i mig de tones de sal i 228.000 litres de salmorra facilitaran la circulació en dies de fred extrem a tota la província, tot i que la major part d’aquests elements va destinat a les comarques de la muntanya i l’Alt Vinalopó. El temporal del passat hivern ha fet aprendre la llissó als gestors del sistema de prevenció, que també estan preparats per a actuar en cas de grans nevades amb 90 efectius a tota la província, als que cal sumar els 500 de la UME. Tot dins d’un exercici que activa la col·laboració entre les diferents administracions.

Altre factor important a tenir en compte quan arriben les baixes temperatures és el fet de revisar que tots els elements dels vehicles estiguin en bon estat per a prevenir esglais amb el fred.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X