Ajuntament i ASJ demanen la declaració de BIC per a les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació Sant Jordi volen fer dels Moros i Cristians de la ciutat els primers en ser declarats Bé d’Interès Cultural. Un procés que ja han començat després de rebre el vist i plau de la Junta de Govern municipal. Alcoi vol ser la primera ciutat que compte amb aquesta declaració per als seus festejos, a pesar de que altres localitats treballen també en aquest sentit, i de que es podria abordar des del punta de vista de la festa i no de la ciutat.


Els Moros i Cristians constitueixen la principal manifestació de la cultura i les tradicions a les comarques interiors de la província d’Alacant. En torn a ells es genera tota una sèrie d’activitats econòmiques que fan de la festa per antonomàsia de l’Alcoià, El Comtat i al Foia de Castalla tot un dinamitzador de l’economia. A això cal sumar l’interès que susciten a nivell turístic en milers de persones, que acudeixen a gaudir del gran teatre a l’aire lliure que suposen aquests festejos a les diferents poblacions on es celebren any rere any.

Precisament aquests elements són els que han precipitat la petició que l’Ajuntament de la ciutat d’Alcoi, bandera dels Moros i Cristians a tot el món, ha cursat a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura. A instància de l’Associació Sant Jordi, que organitza els festejos alcoians, el Consistori ha aprovat hui mateix en Junta de Govern demanar la declaració de Bé d’Interès Cultural Immaterial per als Moros i Cristians de la ciutat. Un fet que comportaria suculents beneficis, com menys taxes o una major visibilitat per a atraure visitants.

Aquesta qualificació s’afegiria a la d’Interès Turístic Internacional amb que ja compten els Moros i Cristians d’Alcoi, que poden ser la primera pedra per a declarar el valor i l’atractiu cultural que tenen els festejos a cada localitat que els celebra. Un fet que, segons l’ASJ, pertany a Alcoi com a bressol d’aquest tipus de festejos i a pesar de que altres localitats també estan treballant en aquesta mateixa línia. Tant l’Ajuntament com l’ens fester alcoià confien en que les properes festes de 2018 puguen comptar ja amb la declaració.

Si els Moros i Cristians d’Alcoi són declarats BIC, Alcoi en tindria ja 2 comptant amb el Tirisiti, i només seria superada per la ciutat de València amb 3.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X