Ajuntament i ASJ demanen la declaració de BIC per a les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació Sant Jordi volen fer dels Moros i Cristians de la ciutat els primers en ser declarats Bé d’Interès Cultural. Un procés que ja han començat després de rebre el vist i plau de la Junta de Govern municipal. Alcoi vol ser la primera ciutat que compte amb aquesta declaració per als seus festejos, a pesar de que altres localitats treballen també en aquest sentit, i de que es podria abordar des del punta de vista de la festa i no de la ciutat.


Els Moros i Cristians constitueixen la principal manifestació de la cultura i les tradicions a les comarques interiors de la província d’Alacant. En torn a ells es genera tota una sèrie d’activitats econòmiques que fan de la festa per antonomàsia de l’Alcoià, El Comtat i al Foia de Castalla tot un dinamitzador de l’economia. A això cal sumar l’interès que susciten a nivell turístic en milers de persones, que acudeixen a gaudir del gran teatre a l’aire lliure que suposen aquests festejos a les diferents poblacions on es celebren any rere any.

Precisament aquests elements són els que han precipitat la petició que l’Ajuntament de la ciutat d’Alcoi, bandera dels Moros i Cristians a tot el món, ha cursat a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura. A instància de l’Associació Sant Jordi, que organitza els festejos alcoians, el Consistori ha aprovat hui mateix en Junta de Govern demanar la declaració de Bé d’Interès Cultural Immaterial per als Moros i Cristians de la ciutat. Un fet que comportaria suculents beneficis, com menys taxes o una major visibilitat per a atraure visitants.

Aquesta qualificació s’afegiria a la d’Interès Turístic Internacional amb que ja compten els Moros i Cristians d’Alcoi, que poden ser la primera pedra per a declarar el valor i l’atractiu cultural que tenen els festejos a cada localitat que els celebra. Un fet que, segons l’ASJ, pertany a Alcoi com a bressol d’aquest tipus de festejos i a pesar de que altres localitats també estan treballant en aquesta mateixa línia. Tant l’Ajuntament com l’ens fester alcoià confien en que les properes festes de 2018 puguen comptar ja amb la declaració.

Si els Moros i Cristians d’Alcoi són declarats BIC, Alcoi en tindria ja 2 comptant amb el Tirisiti, i només seria superada per la ciutat de València amb 3.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X